Receptai

Caffè Latte

Caffè Latte – kavos su pienu variantas. Gera caffè latte visada ruošiama Espresso kavos pagrindu. Ant Espresso užpilamas karštas pienas, gėrimas pasidengia nedidele pieno puta. Caffè latte patiekiama aukštoje stiklinėje.

Sudėtis:

  • Pienas
  • Kavos pupelės
  • Cukraus (pagal skonį)
  • Stiklinė (maždaug 160 ml talpos)

Paruošimas:

  • Pakaitinkite ¾ stiklinės pieno
  • Pastumkite stiklinę po kavos piltuvėliu ir paruoškite Espresso kavą (apie 30 ml)

Ristretto

Greitai ruošiama kava! Ristretto kava ruošiama Espresso kavos pagrindu, naudojant 15 – 20 ml vandens.

Sudėtis

  • Kavos pupelės
  • Cukrus (pagal skonį)

Paruošimas

  • Paruoškite Espresso kavą su 15-20 ml vandens

Cappuccino

Klasikinis Italijos receptas. Gėrimą sudaro 1/3 Espresso, karštas pienas ir puodelį karūnuojanti pieno puta. Papuošiama kakavos milteliais.

Sudėtis

  • Pienas
  • Kavos pupelės
  • Kakavos milteliai
  • Cukrus (pagal skonį)
  • Kapučino puodelis (apie 140 ml talpos)

Paruošimas

  • Kapučinatoriaus pagalba pakaitinkite ir suplakite pieną
  • Pastumkite puodelį po kavos piltuvėliu ir paruoškite Espresso kavą ir pieno putą papuoškite kakavos milteliais

Espresso

Itališkai Espresso kavai paruošti naudojama 25-30 ml vandens. Gėrimas papuošiamas grietinėle.

Sudėtis

  • Pupelių kava
  • Cukrus (pagal skonį)
  • Espresso puodelis (apie 70 ml talpos)

Paruošimas

  • Paruoškite Espresso kavą mygtuko paspaudimu ir papuoškite grietinėle

Macchiato

Macchiato kava (kitaip vadinama ,,taškuota kava“) ruošiama Espresso kavos pagrindu su trupučiu plakto pieno. Iš pirmo žvilgsnio ši kava primena Cappuccino kavą, tačiau Macchiato kava turi stipresnį ir aromatingesnį skonį.

Sudėtis:

  • Pienas
  • Kavos pupelės
  • Cukrus ir/ arba kakavos milteliai (pagal skonį)
  • Espresso puodelis (apie 30 ml talpos)

Paruošimas:

  • Suplakite (kapučinatoriaus pagalba) pieno putas tiesiai į Espresso puodelį
  • Pastumkite puodelį po kavos piltuvėliu ir paruoškite Espresso kavą
  • Pabarstykite kakavos milteliais

Coffee-Crème

Šveicarijos klasika. Vietinių vadinama “schümli“. Ši kava yra šviesios, grietinėlės spalvos ir ruošiama iš daugiau vandens nei Espresso kava. Coffee crème bus gardesnė jei kavos ruošimui naudosite lengvai kepintas pupeles.

Sudėtis

  • Kavos pupelės
  • Cukrus (pagal skonį)
  • Grietinėlė kavai (pagal skonį)
  • Vidutinio dydžio puodelis (apie 140 ml talpos)

Paruošimas

  • Paruoškite kavą iš lengvai skrudintų pupelių
  • Pagal skonį kavą pagardinkite grietinėle ir cukrumi
Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Eiti prie įrankių juostos