Receptai
Caffè Latte
Caffè Latte – kavos su pienu variantas. Gera caffè latte visada ruošiama Espresso kavos pagrindu. Ant Espresso užpilamas karštas pienas, gėrimas pasidengia nedidele pieno puta. Caffè latte patiekiama aukštoje stiklinėje.
- Pienas
- Kavos pupelės
- Cukraus (pagal skonį)
- Stiklinė (maždaug 160 ml talpos)
Paruošimas:
- Pakaitinkite ¾ stiklinės pieno
- Pastumkite stiklinę po kavos piltuvėliu ir paruoškite Espresso kavą (apie 30 ml)
Ristretto
Greitai ruošiama kava! Ristretto kava ruošiama Espresso kavos pagrindu, naudojant 15 – 20 ml vandens.
- Kavos pupelės
- Cukrus (pagal skonį)
Paruošimas
- Paruoškite Espresso kavą su 15-20 ml vandens
Cappuccino
Klasikinis Italijos receptas. Gėrimą sudaro 1/3 Espresso, karštas pienas ir puodelį karūnuojanti pieno puta. Papuošiama kakavos milteliais.
- Pienas
- Kavos pupelės
- Kakavos milteliai
- Cukrus (pagal skonį)
- Kapučino puodelis (apie 140 ml talpos)
Paruošimas
- Kapučinatoriaus pagalba pakaitinkite ir suplakite pieną
- Pastumkite puodelį po kavos piltuvėliu ir paruoškite Espresso kavą ir pieno putą papuoškite kakavos milteliais
Espresso
Itališkai Espresso kavai paruošti naudojama 25-30 ml vandens. Gėrimas papuošiamas grietinėle.
- Pupelių kava
- Cukrus (pagal skonį)
- Espresso puodelis (apie 70 ml talpos)
Paruošimas
- Paruoškite Espresso kavą mygtuko paspaudimu ir papuoškite grietinėle
Macchiato
Macchiato kava (kitaip vadinama ,,taškuota kava“) ruošiama Espresso kavos pagrindu su trupučiu plakto pieno. Iš pirmo žvilgsnio ši kava primena Cappuccino kavą, tačiau Macchiato kava turi stipresnį ir aromatingesnį skonį.
- Pienas
- Kavos pupelės
- Cukrus ir/ arba kakavos milteliai (pagal skonį)
- Espresso puodelis (apie 30 ml talpos)
Paruošimas:
- Suplakite (kapučinatoriaus pagalba) pieno putas tiesiai į Espresso puodelį
- Pastumkite puodelį po kavos piltuvėliu ir paruoškite Espresso kavą
- Pabarstykite kakavos milteliais
Coffee-Crème
Šveicarijos klasika. Vietinių vadinama “schümli“. Ši kava yra šviesios, grietinėlės spalvos ir ruošiama iš daugiau vandens nei Espresso kava. Coffee crème bus gardesnė jei kavos ruošimui naudosite lengvai kepintas pupeles.
- Kavos pupelės
- Cukrus (pagal skonį)
- Grietinėlė kavai (pagal skonį)
- Vidutinio dydžio puodelis (apie 140 ml talpos)
Paruošimas
- Paruoškite kavą iš lengvai skrudintų pupelių
- Pagal skonį kavą pagardinkite grietinėle ir cukrumi